Duka med hjälp av trendiga detaljer

Trender kommer och trender går. Men någonting som alltid består är du själv. Sen kan det ske massa olika saker i livet som gör att du, precis som trenderna, förändras på olika sätt. Men det enda du vet är att du har dig själv att vara med hela livet. Så det gäller att ta hand om sig själv och inse sitt egna värde för att livet ska bli så trevligt som möjligt.

Image

Det kan vara lättare sagt än gjort - men det är inte omöjligt. Varför skulle inte du kunna om många andra kan? För att göra det lite mer konkret och förhoppningsvis lättare att förstå så ska vi förklara ett exempel för dig. Kanske funkar det för dig - kanske inte. Det är bara om du testar som du kan få reda på hur du går tillväga för att inse ditt eget värde och för att göra livet trivsamt under så många år som det bara går.

Övning för att ta hand om dig själv

Tänk dig att du har ett middagsbord med ett antal sittplatser. Det ska inte vara för många eller för få - utan det brukar vara lagom med 4-8 stycken beroende på livssituation. Tänk dig att du dukar bordet med fina ittala glas, dina favorittallrikar och bjuder på en riktigt härlig middag. Vilka personer skulle du bjuda om du fick välja helt fritt?

Tänk på att du måste välja med omtanke, för du har bara ett antal sittplatser. Sen är bordet fullt. Om du vill bjuda in någon ny så måste du ta bort någon annan. Så är det i livet. Att om du bjuder in alldeles för många saker i livet får du inte plats med alla. Det är bättre att välja några få och fokusera helhjärtat på dem, precis som det kan vara när du tar hand om dig själv - se till att fokusera på det absolut viktigaste för din självkänsla.

Image