Övningar för att bli ett med din kropp

Många lever i ett krig med deras kropp. Men så ska det inte behöva vara. Du och din kropp är ett och vare sig du vill det eller inte så är din kropp smartare än dig. Den vet vad du behöver och inte. Så det gäller att lyssna på den och agera efter det. Om du ignorerar kroppens signaler under en längre period kan det tillslut gå riktigt illa.

Image

För att det inte ska gå för långt finns det vissa övningar som du kan göra. I början kan de kännas fåniga eller kanske jobbiga och svåra, men om du gör dem tillräckligt mycket och länge så kommer de att börja kännas både behagliga och välgörande.

Spegelövningen

En övning du kan göra för att komma i kontakt med din kropp är att ställa dig framför spegeln och fokusera på en specifik kroppsdel, eller hela kroppen. När du fokuserar ska du högt säga att du tycker att det du fokuserar på är bra, fint och starkt. Det bästa är om du tittar dig själv i ögonen när du säger det så att din hjärna tror på det mer.

Image
Image

Tacksamhetsövningen

Den här övningen går ut på att du sätter dig ner och skriver ner minst tio saker som du är tacksam över att din kropp kan göra. Det kan vara så enkla saker som att sitta eller stå upp. Men det kan också vara mer avancerade saker som att klättra eller dansa. Läs upp detta för dig själv innan du ska sova eller får dåliga tankar om din kropp.