Utmana dig själv

Att utmana sig själv är kanske det läskigaste som finns. Samtidigt är det något utav det bästa som finns. Det finns nog inget annat som är så effektivt om du vill växa som person än att utmana dig själv. Det kan låta enkelt och som att det bara är att göra - men du kommer bli förvånad över hur svåra vissa grejer är.

Image

Det finns de som utmanar sig själv på extrema nivåer, men det är inte riktigt det vi menar. Utan du kan utmana dig själv varje dag utan att bestiga världens högsta berg, springa ett marathon på mindre än två timmar, börja träna en helt ny sport, och så vidare. Vi ska visa dig hur!

Börja smått

Nyckeln till att kunna utveckla sig själv genom utmaningar är att börja smått. Du kan till exempel börja med att ringa det där jobbiga samtalet, eller till och med göra något så enkelt som att ta en annan väg till jobbet. Vi är vanemänniskor och det gäller att utmana sig själv smått som stort för att växa som person.

Image

Efter att du har påbörjat dina utmaningar är det dags att trappa upp. För tillslut kommer det som kändes som en utmaning från början inte att vara det längre. Då får du testa något nytt. Men kom också ihåg att det är okej att bara vara ibland och inte sträva efter att bli bättre hela tiden. Det gäller att hitta en balans mellan dessa. Och det som är en utmaning för någon kanske känns hur lätt som helst för dig. Det viktiga är därmed att du alltid utgår från dig själv.